Elektrikli Bisiklet Batarya

ELEKTRİKLİ BİSİKLET BATARYA TEST TAMİR VE YENİLEME HİZMETİ

Elektrikli bisikletlerde karşılaşılan kronik batarya sorunları ile ilgili profesyonel çözümler için bataryadoktoru.com ile hizmetinizdeyiz. 

Elektrikli bisiklet batarya test, tamir ve değişim hizmetlerimiz ile daha uzun ömürlü, yüksek menzile sahip bir bataryaya sahip olabileceksiniz.

Düşük menzil, hızlı batarya bitimi, kapasite kaybı gibi elektrikli bisiklet batarya tamiri sorunlarına dair uzman çözümü arıyorsanız doğru yerdesiniz!

Lityum iyon bataryalarda kısa süreli kısa devrelerden kaynaklı yanma ve patlama durumları gözlenebilir.  Dolayısıyla batarya tamiri işin yetkili ve uzman teknik personeller tarafından yapılmalıdır.

Elektrikli bisiklet bataryasında tamir fiyatını etkileyen en önemli sarf malzeme hücrelerdir. 
Bataryada kullanılan hücre sayısı arttıkça batarya tamir fiyatı da artacaktır. 
Aynı zamanda hücrenin markası/modeli, kapasitesi gibi değerlere göre hücre fiyatı da değişmektedir.

Elektrikli bisiklet batarya tamiri işlemi bataryanın ömrünü tamamladıktan sonra yapılmaktadır. 

Dolayısıyla bataryanıza ne kadar iyi bakarsanız batarya tamiri işlemi o kadar gecikecek ve bataryanız o kadar sağlıklı olacaktır. Elektrikli bisiklet bataryasının ömrü kullanıcıya bağlı olarak belirlenmektedir. 

Elektrikli bisiklet bataryaları genellikle 36V veya 48V olarak kullanılmaktadır. 
Yaygın kullanılan elektrikli bisiklet bataryaları ise 36V 7.8Ah, 36V 10.4Ah, 36V 13Ah, 48V 13Ah, 48V 15.6Ah olarak tercih edilmektedir. 

Tahmin edileceği üzere kapasite değeri arttıkça batarya tamiri maliyeti de artmaktadır.

Firmamızda RKS, Kuba, Volta, Yuki gibi pek çok piyasada tanınan markanın elektrikli bisiklet batarya tamiri hizmetini veriyoruz. 

Bataryaları tamir ederken, en kaliteli ve en yüksek şarj döngüsüne sahip Samsung, LG, Aspilsan marka pilleri tercih ediyoruz.

Elektrikli Bisiklet Batarya Tamiri Ne Zaman Yapılır?

Elektrikli bisiklet batarya tamiri, batarya performansı azaldığında, menzil düşüşleri belirginleştiğinde, bisikletin yüke geldiğinde (yokuş çıkmak gibi) kapanması durumunda yapılabilir.

Genellikle hücrelerin yenilenmesi veya BMS devresinin onarılması gibi işlemlerden geçerek batarya tamiri yapılır. 

Elektrikli Bisiklet Bataryası Nasıl Kullanılır?

Kesinlikle her kullanımdan sonra batarya şarja takılmalı, batarya boş bekletilmemeli, soğuk ve sıcak ortamlarda bulundurulmamalı, uzun zaman kullanılmayacaksa %30-%40 seviyelerinde saklanmalıdır.

Lityum iyon bataryalar aşırı deşarj olmayı sevmediği gibi aşırı şarj durumuna karşı da hassastır. BMS (Batarya Yönetim Sistemi) devresi aşırı gerilimleri engellemek için kullanılmaktadır. Aksi halde patlama/yanma gibi durumlar oluşabilir.

Günlük kullanımda ise bataryanız kullanımınıza bağlı olarak %80 – %90 seviyesine geldiğinde şarjdan çıkartmanız bataryanızın ömrünü uzatacaktır.

Bazı lityum iyon hücreler hızlı şarj için elverişli olsa da hızlı şarj edilen bataryalar ilerleyen dönemde sorun çıkartabilir.

İdeal şarj için ortalama 5-6 saatlik şarj süresi tercih edilmelidir.

Ayrıca Elektrikli bisiklet batarya tamiri işi bu konuda ehil olan kişiler tarafından yapılmalıdır.

Şimdi Ara Canlı Yardım